Dagbladen

Pick-uptrip

Waar gingen ze nu heen met die twee gehuurde cabrio’s van hem? Op zijn computer zag hij dat ze al diep in Turkije waren. Al eerder waren klanten er met zíjn huurauto’s vandoor gegaan. Woest werd hij. En dus ging Mark Stroop op zoek naar zijn auto’s, in Koerdisch Irak.

> Lees verder
TEKENING: TEUN BERSERIK

Categorie: DAGBLADEN
Verschenen: Volkskrant Magazine
Jaar: 2014
Maker(s): Rik Kuiper

Patrice is geschiedenis

De enige Belg die omkwam bij 9/11 is deze maand begraven. Patrice Braut is het eerste slachtoffer dat dit jaar werd geïdentificeerd – 13 jaar na de aanslag – en wellicht een van de laatste ooit. Zijn ouders vreesden al dat ze het niet meer zouden meemaken. ‘Onze rouw kan nu echt beginnen.’

> Lees verder
‘We hadden geen lichaam, het leek soms alsof hij niet dood was. Nu hebben we niet meer het gevoel dat we hem daar alleen hebben gelaten.’
FOTO: FRED DEBROCK

Categorie: DAGBLADEN
Verschenen: De Standaard
Jaar: 2014
Maker(s): Wouter Woussen

Woel, muis, woel

Op een eiland in de Snitser Mar leidt een klein knaagdier een marginaal bestaan. Bescherming door de mens is wellicht de laatste hoop voor de zeldzame noordse woelmuis. Maar dan moet hij zich wel aan Sjoerd en Nico laten zien.

> Lees verder
Je eerste woelmuis is bijzonder. Zeker als je er al zoveel over gehoord hebt.
FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

Categorie: DAGBLADEN
Verschenen: Leeuwarder Courant & Dagblad van het Noorden
Jaar: 2014
Maker(s): Rutger van der Meij

Moord op de camping

Op het terras van de campingkantine leunt een kleine, stevige vrouw tegen een airhockeytafel. Lenie, 46 jaar, kort haar, rode crocs. Het is vlak voor middernacht. Ze rookt een sigaret en wacht op de politie. Ze heeft zojuist een moord gepleegd.

> Lees verder
Fotograaf: Peter de Krom (www.peterdekrom.com)

Categorie: DAGBLADEN
Verschenen: NRC Next
Jaar: 2013
Maker(s): Carola Houtekamer en Freek Schravesande

De miraculeuze geboorte van een tweeling

Wetenschapsjournalist Rik Kuiper stuitte op het verhaal van de Friese dorpsdokter Jack Wijthoff, die in de nacht van 7 november 1953 misschien wel de meest bijzondere bevalling uit de Nederlandse geschiedenis beleefde. De geboorte van de zusjes Folkje en Tjitske de Vries zou Wijthoff zijn leven lang bijblijven.

> Lees verder
Privé-archief familie Wijthoff
De tweeling de dag na de geboorte

Categorie: DAGBLADEN
Verschenen: Volkskrant Magazine
Jaar: 2013
Maker(s): Rik Kuiper

Stuur je verhalen in

Ook de beste verhalen van 2016 worden natuurlijk weer verzameld in Meestervertellers, de beste verhalende journalistiek. Heb je zelf een prachtig verhalend project gedaan – of ga je dat nog maken in 2016? Stuur het in voor Meestervertellers. De jaarboekredactie zoekt zelf actief naar goede verhalende projecten in Nederland en Vlaanderen en bekijkt alle inzendingen. Gezamenlijk wordt daaruit een selectie gemaakt; een bloemlezing van de meest geslaagde, meest leerzame en meest inspirerende verhalende journalistieke projecten. Inzenden voor Meestervertellers kan naar: secretariaat@verhalendejournalistiek.nl.

Zoek op categorie:
Zoek op jaar:

Webdesign by Studio Odilo Girod / Girod.nl CMS & hosting by Gerben Schmidt / Blogbird.nl