Tijdschriften

Het zwijgen van de klas van '74

Er zijn van die klasreünies die anders zijn dan alle andere. Veertig jaar geleden stierven 23 jongens in een collegebrand. Onlangs kwamen degenen die het overleefden nog eens samen. Een verhaal over jongens die jaren geleden een dure eed zwoeren die ze nooit zouden verbreken.

> Lees verder
‘Het is vreemd om hier terug te komen’, zegt Peter, die in 1974 per toeval ontsnapt is aan het vuur. ‘Als laatste ben ik naar beneden gelopen. Op de vloer lag er een bloedspoor.’
FOTO: SASKIA VANDERSTICHELE

Categorie: TIJDSCHRIFTEN
Verschenen: Knack
Jaar: 2014
Maker(s): Stijn Tormans

Dankbaar gestemd

Lieuwe van Gogh, tien jaar later. Nooit had hij over de moord willen praten. Maar nu had filmmaakster Doesjka van Hoogdalem hem ervan overtuigd dat het misschien goed was om mee te doen aan een film en zijn herinneringen aan zijn vader te delen. Als een soort verwerkingsproces.

> Lees verder
Lieuwe en zijn vrienden zagen die herdenking ook wel als een goed excuus om helemaal naar de tering te gaan.
FOTO: JEROEN HOFMAN

Categorie: TIJDSCHRIFTEN
Verschenen: Vrij Nederland
Jaar: 2014
Maker(s): Mischa Cohen

Route 66

Een koppel uit Veurne maakte twee jaar geleden hun droom waar: ze kochten een motel langs Route 66 in Arizona. Vorige maand doodden ze zichzelf. Wat blijft, is een verschroeiend liefdesverhaal.

> Lees verder
Foto: Saskia Vanderstichele

Categorie: TIJDSCHRIFTEN
Verschenen: Knack
Jaar: 2013
Maker(s): Stijn Tormans

Het einde van de kudde

Arend-Jan heeft zijn leven lang geboerd. Maar nu stopt hij. Voordat hij zichzelf niet meer in de hand heeft, net als die boer verderop.

> Lees verder
Foto: Daniëlle van Ark

Categorie: TIJDSCHRIFTEN
Verschenen: Vrij Nederland
Jaar: 2013
Maker(s): Paul Teunissen

‘Ik heb je wel zien zitten, hoer’

Ze werd gebombardeerd door een anoniem account. Vileine berichtjes, de hele dag door. ‘Ju hebt geen vrienden.’ ‘Wu gaan ju pakken.’ Godlof was daar Giovanni.

> Lees verder

Categorie: TIJDSCHRIFTEN
Verschenen: Vrij Nederland
Jaar: 2013
Maker(s): Karin Sitalsing en Sheila Sitalsing

Eén moment van onbedacht-zaamheid

Zorgdragen voor de openbare rust, orde en veiligheid – het was een passie voor Willem V., wetsdienaar van onbesproken gedrag. Totdat er zomaar op een voorjaarsdag iets gruwelijk misging. Hoe een noodlottig incident twee levens eiste en twee families verwoestte.

> Lees verder
Foto: Wiep Kingma

Categorie: TIJDSCHRIFTEN
Verschenen: HP/De Tijd
Jaar: 2013
Maker(s): Ton van Dijk

Stuur je verhalen in

Ook de beste verhalen van 2016 worden natuurlijk weer verzameld in Meestervertellers, de beste verhalende journalistiek. Heb je zelf een prachtig verhalend project gedaan – of ga je dat nog maken in 2016? Stuur het in voor Meestervertellers. De jaarboekredactie zoekt zelf actief naar goede verhalende projecten in Nederland en Vlaanderen en bekijkt alle inzendingen. Gezamenlijk wordt daaruit een selectie gemaakt; een bloemlezing van de meest geslaagde, meest leerzame en meest inspirerende verhalende journalistieke projecten. Inzenden voor Meestervertellers kan naar: secretariaat@verhalendejournalistiek.nl.

Zoek op categorie:
Zoek op jaar:

Webdesign by Studio Odilo Girod / Girod.nl CMS & hosting by Gerben Schmidt / Blogbird.nl